Sari la conținut

Scandal în partidul lui George Simion. O deputată susține că a fost bătută de consilierii AUR

  • de

Deputata Raisa Enachi, membră a Camerei Deputaților, a adus acuzații grave împotriva membrilor Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), afirmând că a fost agresată atât fizic, cât și verbal în biroul său parlamentar din Murgeni, județul Vaslui. Incidentul ar fi avut loc duminică, 15 septembrie 2024, când Enachi a fost atacată de consilieri și susținători ai AUR, care acționau sub influența liderului partidului, George Simion, scrie evz.ro. 

Raisa Enachi a făcut public incidentul pe pagina sa de Facebook, unde a declarat că a fost lovită și atacată verbal de membrii AUR din Murgeni, aceștia intrând abuziv în biroul său parlamentar. Deputata susține că a fost amenințată și insultată, acuzând partidul condus de George Simion că „îndeamnă la violență”.

„Astăzi am fost atacată fizic și verbal în propriul meu birou parlamentar. Membrii AUR Murgeni au manifestat violență extremă împotriva mea, folosind injurii și amenințări, toate acestea sub privirile poliției locale, care nu a intervenit în niciun fel pentru a-mi proteja siguranța”, a afirmat aceasta în postare.

A doua zi după incident, Raisa Enachi a vorbit în plenul Camerei Deputaților, relatând evenimentele din biroul său din Murgeni și condamnând comportamentul abuziv al consilierilor și simpatizanților AUR. Ea a susținut că aceștia au preluat controlul ilegal asupra filialei AUR din județul Vaslui în luna februarie, intrând fără drept în spațiul ei.

„Am fost lovită și amenințată chiar sub ochii autorităților locale, care m-au sfătuit să părăsesc orașul pentru propria mea siguranță, deoarece, conform spuselor lor, legea nu mă poate proteja în această situație”, a adăugat deputata, cerând intervenția urgentă a autorităților pentru a pune capăt acestor acte de violență.

Reacția partidului AUR

Ca răspuns la acuzațiile deputatei Enachi, reprezentanții AUR au negat orice implicare a membrilor partidului în incident, precizând că disputa se referă la o problemă contractuală, nu la o agresiune fizică. Conform unui comunicat oficial al AUR, problema este legată de chiria neachitată de deputată pentru biroul parlamentar.

„Conflictul doamnei deputat, afiliată la SOS România, nu este cu membrii AUR, ci cu proprietarul clădirii în care nu și-a plătit chiria de doi ani. Cerem autorităților să investigheze cazul și, dacă se dovedește că vreun membru al AUR a fost implicat în acte de violență, vom lua măsurile necesare pentru excluderea acestuia din partid”, se menționează în comunicat.

Un apel la protejarea integrității parlamentarilor

Raisa Enachi a solicitat public intervenția urgentă a autorităților pentru a combate astfel de comportamente și a proteja integritatea parlamentarilor, exprimându-și îngrijorarea că, dacă ea, o membră a Parlamentului, nu beneficiază de protecția legii, cetățenii obișnuiți sunt și mai vulnerabili la acte de violență și intimidare.

Incidentul a generat un val de reacții, ridicând întrebări cu privire la climatul politic și siguranța oficialilor aleși din România. Această controversă a readus AUR în centrul atenției, în contextul în care liderul partidului, George Simion, își pregătește candidatura pentru alegerile prezidențiale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Scandal în partidul lui George Simion. O deputată susține că a fost bătută de consilierii AUR apare prima dată în Realitatea.md.