Sari la conținut

VIDEO Alertă în Ungaria și Slovacia. Budapesta se așteaptă ca Dunărea să atingă un nivel record

  • de

Ungaria și Slovacia se pregătesc pentru cele mai grave inundații din ultimii zece ani. Autoritățile au început de câteva zile să se aștepte la ce e mai rău.

Cele mai expuse zone vizate acum de pericol includ și capitala Budapesta, acolo unde autoritățile maghiare se așteaptă ca nivelul apei să crească cu peste 8 metri. În Visegrad şi Szentendre, aflate la nord de Budapesta, autorităţile au organizat baraje mobile pentru a limita inundaţiile de pe Dunăre.

Se ia în calcul inclusiv evacuarea civililor, acolo unde sunt zone inundabile. Astfel, nivelul maxim al apelor Dunării ar urma să fie atins în cursul zilelor de joi sau vineri.

În Slovacia, ministrul Mediului, a declarat că Dunărea a atins peste noapte un nivel maxim de aproape 10 metri, iar acum nivelul apei va scădea încet. Acesta a declarat că pagubele cauzate de inundaţii în întreaga ţară au fost estimate la 20 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/c_amOxdJ68M” muted=”false”]

Articolul VIDEO Alertă în Ungaria și Slovacia. Budapesta se așteaptă ca Dunărea să atingă un nivel record apare prima dată în Realitatea.md.