Sari la conținut

Avertisment – noua pedeapsă pentru șoferii nedisciplinați! În ce cazuri nu se vor aplica puncte de penalizare și amenzi

  • de

Avertismentul va fi inclus în legislați drept pedeapsă pentru șoferii nedisciplinați. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 18 septembrie 2024, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.

„Conform proiectului ce vizează modificarea Codului contravențional, încălcările care generează urmări nesemnificative pentru securitatea cetățenilor vor fi sancționate doar cu avertisment. Acest lucru va fi posibil în cazurile în care șoferii vor întruni, cumulativ, câteva condiții”, precizează serviciul de presă al Executivului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Conducătorii vehiculelor care au numărul de înmatriculare indescifrabil sau plăcuțe amplasate cu încălcarea standardelor nu vor mai primi puncte de penalizare. Măsura va viza și șoferii care exploatează vehicule cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, precum și pentru exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare.

Avertismentul va fi aplicat doar dacă, pe parcursul ultimului an înainte de comiterea faptei contravenționale, persoana nu a fost sancționată pentru o contravenție similară și a achitat amenzile aplicate pentru faptele comise anterior.

Articolul Avertisment – noua pedeapsă pentru șoferii nedisciplinați! În ce cazuri nu se vor aplica puncte de penalizare și amenzi apare prima dată în Realitatea.md.