Sari la conținut

O delegație din cadrul APCE a fost în vizită la Președinție. Mesajul transmis de Maia Sandu

  • de

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, 18 septembrie, cu o delegație din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în țara noastră într-o misiune preelectorală. Întâlnirea a avut loc în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional pentru aderarea la Uniunea Europeană din 20 octombrie.

Printre cele mai importante subiecte care au fost discutate sunt asigurarea organizării unui scrutin corect, transparent și fără amestecuri externe. Președinta Maia Sandu a reafirmat angajamentul ferm al autorităților de a avea alegeri libere și democratice, accentuând importanța respectării standardelor internaționale. În cadrul întrevederii, s-a vorbit și despre provocările la adresa democrației, printre care pericolele prezentate de dezinformare, finanțarea ilegală a campaniilor electorale și tentativa de corupere a alegătorilor. Oficialii au subliniat importanța eforturilor de a proteja integritatea procesului democratic din Republica Moldova, informează reprezentanții Președinției printr-un comunicat de presă.

Pe 20 octombrie 2024, în țară se vor desfășura alegerile prezidențiale și referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul O delegație din cadrul APCE a fost în vizită la Președinție. Mesajul transmis de Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.