Sari la conținut

VIDEO Octavian Iachimovschi: În cazul licitației de la Aeroport, deocamdată nu există componentă infracțională

  • de

În cazul licitației de la Aeroport, deocamdată nu există componenta infracțională, pentru că n-a fost cauzat niciun prejudiciu material. Declarația a fost făcută de adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Potrivit lui Octavian Iachimovschi, procesul penal inițiat la subiectul licitației de la Aeroport a fost clasat în lipsa unui prejudiciu material.

Iachimovschi spune că dacă licitația va fi organizată cu încălcarea legii, fapt ce va genera un prejudiciu material, procesul va fi reluat.

„Sunt sesizări din partea partidelor politice. Apreciem îngrijorarea lor față de anumite chestiuni, dar ei ne sesizează pentru un abuz de putere în organizarea acestei licitații, iar noi trebuie să respectăm buchia legii. Pentru ca o faptă să fie calificată drept abuz, trebuie să existe un prejudiciu în bani, e vorba de 100 de mii de lei. Anume din acest considerent procesul penal a fost clasat, din motivul că nu s-a stabilit un prejudiciu. Cui s-a cauzat un prejudiciu prin însăși numirea licitației? Vedem cu ce se va termina licitația. Până nu se consumă o faptă nu putem ști dacă erau să se fure sau nu bani. În cazul licitației de la Aeroport, din punct de vedere juridic încă nu există o componentă infracțională, pentru că legea cere să survină un prejudiciu material”, a spus adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi.

Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport a fost prelungită până la data de 28 septembrie, după ce compania Lagardere Travel Retail a fost înscrisă în cursă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul VIDEO Octavian Iachimovschi: În cazul licitației de la Aeroport, deocamdată nu există componentă infracțională apare prima dată în Realitatea.md.