Sari la conținut

BANI.MD: BNM menține în continuare rata de politică monetară la 3,60% anual

  • de

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis astăzi, 19 septembrie, să păstreze rata de bază la nivelul de 3,60% anual. În plus, ratele dobânzilor la creditele și depozitele overnight, operațiunile repo, precum și normele rezervelor obligatorii rămân nemodificate, transmite Bani.md.

Decizia vine în contextul continuării efectelor politicii monetare anterioare, care au inclus diminuarea consecutivă a ratei de bază și reducerea normei rezervelor obligatorii. BNM a confirmat, în mare parte, valabilitatea prognozei inflației prezentate în Raportul asupra inflației din luna august.

Potrivit sursei citate, evaluarea actuală a condițiilor monetare reale pe piața depozitelor, creditelor și cea valutară sugerează o situație favorabilă pentru menținerea inflației în limitele intervalului de variație de ±1,5 puncte procentuale față de ținta de 5,0%.

Totodată, BNM a anunțat că va continua să monitorizeze atent evoluțiile economice interne și externe pentru a asigura stabilitatea prețurilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul BANI.MD: BNM menține în continuare rata de politică monetară la 3,60% anual apare prima dată în Realitatea.md.