Sari la conținut

Barajele ilegale de pe cursul apelor, cauza inundațiilor la ploi. Inspectorii de mediu au intervenit

  • de

Inspectorii de mediu din Sîngerei au descoperit cauza inundațiilor de după ploile abundete de săptămâna trecută. Este vorba de barajele construite ilegal pe cursurile de apă, care blochează scurgerea naturală a râurilor.

Inspectorii de mediu din Sîngerei au luat măsuri de prevenire a unor astfel de catastrofe în viitor. Astfel, au reușit să înlăture mai multe baraje ilegale.

„Cu ajutorul tehnicii specializate contractate de Primăria Bilicenii Vechi, șapte baraje ilegale au fost demolate pe cursul râului, prevenind astfel potențiale inundații ce ar fi putut afecta grav localitățile din zonă. Aceste construcții ilegale împiedică cursul natural al râurilor, creând adevărate bariere care amplifică riscurile în caz de ploi abundente. Barajele ilegale nu doar că cresc pericolul de inundații, dar și contribuie la degradarea mediului înconjurător, afectând flora și fauna”, scrie Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

În zilele următoare, acțiunile de demolare a barajelor ilegale vor continua în orașul Sîngerei și în localitatea Prepelița, unde au fost identificate alte construcții similare.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază importanța menținerii cursurilor de apă libere și cere cetățenilor să prevină barajele ilegale.

„Facem apel la toți locuitorii să se abțină de la construirea barajelor fără autorizație, avertizând că astfel de practici nu doar că încalcă legislația de mediu, dar pot avea consecințe devastatoare asupra comunităților învecinate”, mai transmit inspectorii de mediu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Barajele ilegale de pe cursul apelor, cauza inundațiilor la ploi. Inspectorii de mediu au intervenit apare prima dată în Realitatea.md.