Sari la conținut

Responsabilii români pentru securitate au discutat despre Republica Moldova: Acțiunile hibride necesită gestionare 

  • de

Consiliul Suprem de Apărare a Țării din România au discutat despre consolidarea parteneriatului strategic între Chișinău și București. Oficialii au vorbit despre riscurile care pot afecta Republica Moldova, în cadrul procesului de integrare europeană.

Conform unui comuniat emis de Palatul Cotroceni, în cadrul discuțiilor au fost menționate oportunitățile aderării țării noastre la Uniunea Europeană, dar și despre atacurile hibride ale Rusiei. De asemenea, funcționarii au vorbit și despre impactul războiului din Ucraina asupra României și Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Sunt provocări care necesită o gestionare atentă, coordonată din partea României și a partenerilor Chișinăului, inclusiv prin acordarea de sprijin adecvat. Aceste amenințări și riscuri determină, în aproape toate cazurile, implicații și pentru România.

De aceea, obiectivul principal de politică externă al țării noastre în raport cu Republica Moldova este susținerea și asigurarea ireversibilității parcursului european, prin sprijinirea implementării reformelor și a politicilor publice necesare, pe baza Parteneriatului Strategic bilateral, consolidat”, notează serviciul de presă al președintelui Iohannis.

Bucureștiul reiterează sprijinul pentru Republica Moldova, menționând că este pregătit să devină furnizor de asistență și soluții concrete, dar și principala voce care va promova integrarea europeană a Moldovei.

Articolul Responsabilii români pentru securitate au discutat despre Republica Moldova: Acțiunile hibride necesită gestionare  apare prima dată în Realitatea.md.