Sari la conținut

După Chișinău, alți 100 de copii din patru localități din România, s-au intoxicat la școală

  • de

Aproximativ 100 de copii din patru localități din județul Mehedinți, România, au acuzat stări de rău și toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la școală, în cadrul programului „o masă caldă”, relatează digi24.ro. Copiilor li s-a făcut rău în timp ce ajunseseră deja acasă. Patru echipaje SMURD şi două autospeciale au intervenit la fața locului.

Autoritățile au activat Planul Roşu de intervenţie. Acesta este un protocol de urgență în cazul unor dezastre majore, care implică un număr mare de victime. Planul este conceput pentru a coordona și optimiza răspunsul serviciilor de urgență în situații cu multiple victime, asigurând o gestionare eficientă a resurselor și o distribuție adecvată a ajutorului medical.

Potrivit sursei citate, un medic toxicolog a explicat că toxiinfecția alimentară este mai periculoasă la copiii, deoarece riscul de deshidratare este mai mare, existând astfel un risc crescut de tulburări electrolitice.

Starea elevilor este stabilă, însă aceștia acuză simptome de gastroenterocolită, cu dureri abdominale, greaţă, vărsături, scaune diareice, tegumente palide.

Și la Chișinău, 65 de elevi și un angajat al unei instituții de învățământ, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat. Totul s-a întâmplat la Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. Majoritatea copiilor sunt într-o stare satisfăcătoare, doar unul a ajuns în secția de reanimare. În acest sens, cantina școlii a fost închisă. Cazul este în atenția Ministerului Sănătății (MS).

INTOXICAȚIE alimentară la un liceu din Chișinău. 65 de elevi au ajuns la spital, unul fiind în reanimare

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul După Chișinău, alți 100 de copii din patru localități din România, s-au intoxicat la școală apare prima dată în Realitatea.md.