Sari la conținut

Peste 120 de milioane de lei în bugetul statului, din taxele vamale. Cine le-a achitat

  • de

De la începutul acestui an, agenții economici din regiunea transnistreană au achitat în bugetul de stat taxe vamale în mărime de 123,8 milioane de lei, relatează agenția de presă IPN. Asta după ce a intrat în vigoare noul Cod Vamal.

În total, 454 de agenți economici din raioanele de est ale Republicii Moldova au depus declarații vamale. Unele operațiuni de export și import au fost scutite de taxe datorită preferințelor acordate în conformitate cu tratatele și acordurile internaționale la care Republica Moldova este parte.

Țara noastră, colectează taxe vamale în stânga Nistrului în premieră, după ce pe 1 ianuarie a intrat în vigoare un nou Cod Vamal. Noile prevederi au pus în condiții egale exportatorii și importatorii de pe ambele maluri. În ciuda unor proteste și acuzații venite din partea administrației de la Tiraspol, agenții economici transnistreni s-au conformat și au achitat taxele vamale prevăzute.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

 

Articolul Peste 120 de milioane de lei în bugetul statului, din taxele vamale. Cine le-a achitat apare prima dată în Realitatea.md.