Sari la conținut

Consiliul Audiovizualului, cu ochii pe instituțiile media care reflectă alegerile. Verificările care se vor efectua

  • de

Consiliul Audiovizualului (CA) va monitoriza toți furnizorii de servicii media de televiziune care au  declarat că vor participa la reflectarea alegerilor prezidențiale și referendumului pentru aderare la UE, desfășurate pe 20 octombrie. La propunea vicepreședintei CA, Aneta Gonța, a fost dispusă inițierea controalelor asupra televiziunii care au declarat că vor mediatiza electorala.

Se va verifica respectarea declarațiilor privind politica editorială în reflectarea alegerilor, a prevederilor Codului Electoral și a Regulamentului Comisiei Electorale Centrale cu privire la reflectarea alegerilor în mass-media.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Controalele vor viza programele de știri și actualități, dezbaterile electorale și emisiunile de promovare electorală.

Conform reprezentanților CA, dintre cele 39 de posturi de televiziune active, înscrise în Registrul furnizorilor de servicii media de televiziune al CA, 19 s-au angajat să reflecte alegerile: 18 vor reflecta scrutinele în programe de știri și actualități. 10 vor organiza dezbateri electorale șase dintre acestea fiind incluse în lista „must carry”, iar 12 au obligația să ofere timp pentru promovare electorală.

Articolul Consiliul Audiovizualului, cu ochii pe instituțiile media care reflectă alegerile. Verificările care se vor efectua apare prima dată în Realitatea.md.