Sari la conținut

„Doamne, latră? Dați-ne banii înapoi!”. O grădină zoologică a vopsit câini Chow Chow și i-a prezentat drept urși panda

  • de

Grădina Zoologică Shanwei din provincia Guangdong, situată în sudul Chinei, a promovat specii de animale „rare și exotice”. Când vizitatorii au descoperit că ursuleții panda erau, de fapt, câini Chow Chow vopsiți, aceștia au cerut cu furie returul banilor pe bilete, conform unui articol din Heute, transmite libertatea.ro. 

Parcul zoologic a negat inițial acuzațiile, susținând că animalele erau o specie denumită „câine-panda”. Însă, pe măsură ce nemulțumiții au început să posteze videoclipuri pe rețelele sociale și să solicite rambursarea, oficialii din Shanwei au fost nevoiți să recunoască înșelătoria.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/ssstwitter.com_1726753152705.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

„Doamne, latră”, a exclamat un turist. Câinii Chow Chow, o rasă cu blană bogată originară din China, erau vopsiți pentru a semăna cu urșii panda.

Videoclipul, postat luni pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, a devenit viral, fiind distribuit de peste 1,4 milioane de ori și apreciat de peste 725 000 de utilizatori.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Acesta nu este un incident unic. Cu patru luni înainte, o situație similară a fost semnalată la Grădina Zoologică Taizhou, în provincia Jiangsu din estul țării.

În 2010, în Zhengzhou (provincia Henan), Dahe Pet Civilization Park a pictat un Golden retriever în tigru.

Articolul „Doamne, latră? Dați-ne banii înapoi!”. O grădină zoologică a vopsit câini Chow Chow și i-a prezentat drept urși panda apare prima dată în Realitatea.md.