Sari la conținut

Congresul SUA a ajuns la un acord pentru a evita un „shutdown” chiar înainte de alegeri

  • de

Membrii Congresului american au ajuns, în urma unor negocieri bipartizane, la un acord privind prelungirea bugetului de stat până la 20 decembrie, excluzând temporar o paralizie a guvernului federal. Acordul anunţat exclude „Save Act „, relatează AFP.

Bugetul pentru 2025 ar fi trebuit să fie adoptat de Congres până la sfârşitul lunii septembrie – sfârşitul anului fiscal – astfel încât toate serviciile să poată continua să fie finanţate.

Însă Congresul fiind departe de a ajunge la un acord cu privire la un buget anual, o măsură de finanţare temporară numită Continuing Resolution (CR) era aşteptată.

Un vot asupra unui proiect de lege care combină Save Act şi o prelungire de şase luni a finanţării a eşuat miercuri în Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani.

Dezbaterea privind finanţarea a fost amânată

Acordul anunţat duminică exclude Save Act şi prelungeşte finanţarea doar până la 20 decembrie. Acest lucru amână şi mai mult dezbaterea privind finanţarea până mult după alegerile din 5 noiembrie, când controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, Senatului şi Preşedinţiei ar putea fi decis la diferenţe foarte mici.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Următorul Congres se va întruni la scurt timp după Anul Nou, în timp ce învestirea prezidenţială – a republicanului Trump sau a democratei Kamala Harris – va avea loc la 20 ianuarie.

Proiectul de lege, care urmează să fie votat de Camera Reprezentanţilor săptămâna aceasta, prevede, de asemenea, o sumă suplimentară de 231 de milioane de dolari pentru Secret Service, o creştere semnificativă pentru agenţie, care este responsabilă de protejarea înaltelor personalităţi politice americane după cele două tentative de asasinat asupra lui Donald Trump.

De asemenea, prevede o finanţare suplimentară de 47 de milioane de dolari pentru securitatea din Washington în timpul învestirii prezidenţiale.

Articolul Congresul SUA a ajuns la un acord pentru a evita un „shutdown” chiar înainte de alegeri apare prima dată în Realitatea.md.