Sari la conținut

Câțiva moldoveni s-au intoxicat cu medicamente, în ultimele zile. Ce urgențe au mai avut

  • de

Ambulanța a fost solicitată de peste 14 000 de ori, pe parcursul săptămânii trecute, potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 5702 pacienți, dintre care 1239 copii au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești.

În perioada menționată, 72 persoane cu urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu au solicitat intervenția Serviciului AMUP, inclusiv 45 persoane cu mușcături/înțepături de animale/insecte și 26 cu combustii.

Totodată, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP au parvenit 47 apeluri pe motivul urgențelor toxice de diferită geneză, inclusiv la 14 persoane cu intoxicație cu medicamente, 14 cu ciuperci, 6 cu alcool și 3 intoxicații cu monoxid sau bioxid de carbon.

Medicii au mai fost solicitați la 88 persoane, care au suferit în urma 66 accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 74 pacienți, dintre care 15 copii au fost transportați la spital.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Câțiva moldoveni s-au intoxicat cu medicamente, în ultimele zile. Ce urgențe au mai avut apare prima dată în Realitatea.md.