Sari la conținut

STOP CADRU Ion Munteanu: Vettingul tergiversează investigarea fraudei bancare

  • de

Vettingul tergiversează investigarea fraudei bancare, consideră procurorul general Ion Munteanu. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră Plus” de la TV8, oficialul a declarat că Mariana Botezatu, unul dintre procurorii responsabili de dosar, a demisionat, pentru că nu voia să treacă prin verificarea averii.

„Direct este afectată una din cele mai complicate cauze penale, este vorba de frauda bancară. Procurorul care cunoștea cel mai bine cazul – a plecat în demisie. Doamna a decis să nu participe la acest proces de vetting”, a spus Ion Munteanu.

Potrivit funcționarului, și unul dintre cei mai activi ofițeri din cadrul echipei de investigație a plecat, după ce a fost promovat în calitate de procuror în unul dintre raioanele țării. Așadar, persoana care îi preia funcția va trebui să studieze cele 800 de volume ale dosarului, pentru a putea continua ancheta.

Totodată, Ion Munteanu nu exclude că unii dintre procurorii care lucrează încă la dosar nu vor promova vettingul, iar cauza va trebui din nou tergiversată.

Articolul STOP CADRU Ion Munteanu: Vettingul tergiversează investigarea fraudei bancare apare prima dată în Realitatea.md.