Sari la conținut

Încă 2 concurenți la alegeri: CEC i-a înregistrat pe Andrei Năstase și Octavian Țîcu drept candidați la prezidențiale

  • de

Andrei Năstase și Octavian Țîcu au devenit oficial candidați la funcția de șef al statului. Politicienii au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de concurenți electorali.

Deciziile privind înregistrarea celor doi candidați au fost aprobate de CEC în cadrul ședinței de luni, 23 septembrie 2024. Membrii Comisiei au punctat că grupul de inițiativă care l-a susținut Andrei Năstase a adunat 25.100 de semnături, inclusiv cinci online. Susținătorii lui Octavian Țăcu au acumulat 20.946 de semnături.

Preliminar, Andrei Năstase, care candidează independent, va fi al șaptelea concurent electoral în buletinul de vot. Octavian Țîcu, desemnat de Blocul „Împreună” îl va urma și va ocupa a opta poziție.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Anterior, CEC l-a înregistrat în calitate de concurenți la prezidențiale pe Alexandr Stoianolgo, Maia Sandu, Renato Usatîi, Vasile Tarlev, Irina Vlah și Ion Chicu.

În examinare sunt dosarele și listele de subscripție depuse de Tudor Ulianovschi, Igor Munteanu, Natalia Morari, Victoria Furtună și Alexandru Arseni.

 

Articolul Încă 2 concurenți la alegeri: CEC i-a înregistrat pe Andrei Năstase și Octavian Țîcu drept candidați la prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.