Sari la conținut

Escaladarea din Orientul Mijlociu: Românii, rugaţi să părăsească Libanul cât mai sunt disponibile cursele aeriene

  • de

Românii sunt rugați să părăsească Libanul cât mai sunt disponibile cursele aeriene, în contextul escaladării militare din Orientul Mijlociu. Conform Libertatea, îndemnul este transmis în contextul atacurilor israeliene asupra Hezbollah.

Cetățenilor li se mai sugerează să evite orice călătorii în Liban. Conform diplomației de la Bucureşti, există riscul să fie afectată „disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare”

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut”, se arată într-un mesaj transmis de către autoritățile române.

Înregistrarea persoanelor va ajuta diplomații să le asigure protecție și asistență, în caz de necesitate, susțin reprezentanții Ministerului de Externe de peste Prut.

Israel a lansat în ultimele zile mai mult atacuri aeriene asupra țintelor Hezbollah, care au provocat moartea a circa 270 de persoane. Alți peste 5000 de oameni au fost răniți, printre victime fiind inclusiv lideri ai grupării.

Articolul Escaladarea din Orientul Mijlociu: Românii, rugaţi să părăsească Libanul cât mai sunt disponibile cursele aeriene apare prima dată în Realitatea.md.