Sari la conținut

Bolea roagă statele UE, SUA și Japonia să sprijine agricultura Moldovei. Vrea un Fond de Dezvoltare și Solidaritate

  • de

Ministrul Vladimir Bolea a adresat scrisori omologilor din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia și Norvegia, solicitând sprijin pentru agricultura Moldovei. Mai exact, oficialul vrea instituirea unui Fond de Dezvoltare și Solidaritate.

Declarația a fost făcută la Bruxelles, unde ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău a purtat mai multe discuții referitoare la colaborarea dintre UE și Republica Moldova în domeniul agrar și sprijinirea fermierilor afectați de calamități.

În opinia funcționarului, crearea mecanismului va reprezenta acțiune de susținere coordonată a agriculturii Moldovei de către statele membre ale Uniunii Europene, dar și un gest de solidaritate și parteneriat între UE și Republica Moldova.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit Ministerului Agriculturii, despre crearea Fondului s-a discutat și în cadrul întrevederii lui Vladimir Bolea cu Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski. Autoritatea notează că astfel se va oferi reacție la provocările pe care le întâmpină fermierii moldoveni, afectați de secetă și schimbări climatice.

Fondul de Dezvoltare și Solidaritate ar urma să sprijine financiar fermierii, să ofere oportunități pentru modernizarea infrastructurii, să promoveze inovațiile tehnologice și să crească rezilienței la condițiile climatice extreme, care afectează productivitatea și stabilitatea agriculturii din țara noastră.

Articolul Bolea roagă statele UE, SUA și Japonia să sprijine agricultura Moldovei. Vrea un Fond de Dezvoltare și Solidaritate apare prima dată în Realitatea.md.