Sari la conținut

Voronin, supărat că televiziunea națională nu îi difuzează discursul electoral?! Comuniștii anunță protest la TRM

  • de

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) anunță protest la Teleradio Moldova. Conform lor, televiziunea națională a refuzat să difuzeze gratuit discursul electoral al lui Vladimir Voronin.

Manifestația este programată pentru 25 septembrie, ora 13:30. Conform formațiunii, administrația companiei de stat ar încălca legislația electorală a Moldovei.

„Conducerea Moldova 1 a refuzat în mod arbitrar să ofere timp gratuit de difuzare pentru discursul preelectoral al președintelui PCRM, Vladimir Voronin, către alegători, în contextul viitorului referendum constituțional din 20 octombrie 2024, în pofida faptului că acest lucru este prevăzut de lege. Postul public de televiziune, care este obligat să fie vocea tuturor cetățenilor, a ales partea cenzurii, încălcând în mod flagrant Codul Electoral, care impune acces egal la eter pentru toți concurenții electorali”, notează comuniștii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, în seara de luni, 24 septembrie, șeful Teleradio Moldova publica un mesaj pe rețelele de socializare, în care preciza că în mesajul lui Vladimir Voronin „se lansează într-o serie de declarații care nu se încadrează în conceptul legal de „expunere a programelor electorale”, neglijând interdicția de a utiliza timpii de antenă gratuiți pentru agitație electorală împotriva altor subiecți electorali”, acesta fiind motivul refuzului. Totodată, el preciza că membrii PCRM au primit la dispoziție 12 ore, pentru a ajusta conținutul spotului.

Un video electoral în care apare președintele PCRM, Vladimir Voronin, refuzat de TRM. Care este explicația

Articolul Voronin, supărat că televiziunea națională nu îi difuzează discursul electoral?! Comuniștii anunță protest la TRM apare prima dată în Realitatea.md.