Sari la conținut

O fabrică de lactate din raionul Rîșcani, vizitată de prim-ministru. Despre ce s-a discutat cu angajații

  • de

Premierul Dorin Recean a vizitat, astăzi, 24 septembrie 2024, o fabrică de lactate din raionul Rîșcani. În cadrul întâlnirii, șeful Executivului a discutat cu angajații despre activitatea întreprinderii, provocările și oportunitățile din sector, despre măsurile ce ar sprijini dezvoltarea industriei lactatelor în țara noastră și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

„Guvernul este angajat să susțină antreprenorii care nu doar promovează tradiția și calitatea produselor, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a comunităților. Investițiile în inovații și în modernizarea proceselor de producție este esențială pentru a asigura competitivitatea întreprinderii”, a declarat prim-minstrul.

Directorul companiei i-a prezentat premierului secțiile fabricii și procesele de fabricație, subliniind angajamentul întreprinderii de a oferi produse de înaltă calitate. Fabrica dispune de circa 90 de puncte de colectare a laptelui, în 86 de sate din șapte raioane ale țării, acestea fiind dotate cu utilaj frigorific și cu laboratoare pentru verificarea calităţii materiei prime.

Întreprinderea produce 17 tipuri de caşcavaluri şi brânzeturi și are un colectiv de circa 240 de angajați. Produsele sunt vândute prin intermediul rețelelor comerciale, iar pe viitor întreprinderea planifică să exporte pe piața europeană brânzeturi tari și semitari.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul O fabrică de lactate din raionul Rîșcani, vizitată de prim-ministru. Despre ce s-a discutat cu angajații apare prima dată în Realitatea.md.