Sari la conținut

Ministrul român al Educației a vizitat Universitatea de Stat din Moldova. Despre ce a discutat cu rectorul Igor Șarov

  • de

Ministrul român al Educației, Ligia Deca, a vizitat marți, 24 septembrie 2024, Universitatea de Stat din Moldova. Acesta s-a întâlnit cu rectorul USM, Igor Șarov și alți angajați ai instituției. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce vizează dezvoltarea programelor de mobilitate pentru studenți și cadre didactice, intensificarea proiectelor comune de cercetare și parteneriatele în cadrul programelor europene.

Oficialii au vorbit și despre posibilitatea unei susțineri reciproce în accesarea finanțărilor internaționale, precum și despre partajarea bunelor practici pentru îmbunătățirea calității actului educațional și a inovării în universitățile noastre.

Rectorul USM a subliniat că acțiunile comune reprezintă o oportunitate valoroasă de a explora noi posibilități de colaborare, de stabilire a direcțiilor strategice care pot fi urmate în beneficiul educației și cercetării, în spiritul unei colaborări continue și fructuoase. În context, el i-a mulțumit ministrului român, pentru frumoasele proiecte implementate cu suportul Guvernului României, referindu-se la modernizarea sălilor de studiu și a centrelor de cercetare, precum și la organizarea diferitor activități științifice.

„Suntem convinși că relațiile noastre vor evolua într-o direcție pozitivă și vor oferi oportunități de dezvoltare atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice”, a mai menționat rectorul USM.

Totodată, Ligia Deca împreună cu rectorul Igor Șarov au vizitat mai multe săli de studii modernizate în cadrul proiectelor susținute de Guvernul României, la Universitatea de Stat din Moldova.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ministrul român al Educației a vizitat Universitatea de Stat din Moldova. Despre ce a discutat cu rectorul Igor Șarov apare prima dată în Realitatea.md.