Sari la conținut

Odobescu oferă asigurări la ONU: România va continua să sprijine Republica Moldova

  • de

România va continua să sprijine Republica Moldova şi Ucraina, oferă asigurări Luminiţa Odobescu, de la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Șefa diplomației române face parte din delegaţia Bucureştiului, condusă de Klaus Iohannis, care participă la deschiderea celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Conform Ministerului de Externe al României, Obobescu a menţionat că autorităţile de peste Prut susţin formula de pace a lui Vladimir Zelenski şi a punctat că Bucureştiul acordă sprijin și va continua să fie alături de Republica Moldova, „a cărei stabilitate este crucială pentru întreaga regiune”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Șefa diplomației române a participat și la dineul în format transatlantic găzduit de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. A reiterat, în acest cadru, importanța unității transatlantice în gestionarea provocărilor globale. A accentuat necesitatea unei abordări transatlantice coordonate în regiunea Mării Negre, sprijinirea Ucrainei și susținerea Republicii Moldova în combaterea tacticilor hibride ale Moscovei”, transmite diplomația de la București.

La ONU, Odobescu a mai vorbit despre situația din Orientul Mijlociu cu ministrul afacerilor externe al Sultanatului Oman, a participat la reuniunea ministerială a Grupului de prieteni pentru tragerea la răspundere ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei şi s-a întâlnit cu familia unui ostatic de origine română din Fâşia Gaza.

Articolul Odobescu oferă asigurări la ONU: România va continua să sprijine Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.