Sari la conținut

Se va întâmpla în Chișinău. Autoritățile își propun să planteze 200 de hectare de pădure în această toamnă

  • de

200 de hectare de pădure urmează să fie plantate, în această toamnă, în municipiul Chișinău. Obiectivul a fost setat în cadrul unei întâlniri a Ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu cu silvicultorii de la Întreprinderea Silvică Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă, emis de reprezentanții ministerului, discuțiile s-au concentrat pe implementarea Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, precum și pe pregătirea solului pentru campania de plantări din toamna acestui an.

Ministrul a apreciat eforturile Întreprinderii Silvice în administrarea fondului forestier și a subliniat necesitatea unor măsuri concrete pentru a extinde cât mai rapid suprafețele împădurite.

„Protejarea fondului silvic rămâne o prioritate majoră, iar autoritățile sunt pregătite să ofere suportul necesar pentru a asigura gestionarea corectă și sustenabilă a pădurilor din țară.”, a declarat Lazarencu.

În anul 2023 au fost plantate peste 4200 de hectare de păduri pe terenurile deținute de autorităților publice locale din țară. Programul Național de Împădurire a fost lansat anul trecut, la inițiativa președintei Maia Sandu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Se va întâmpla în Chișinău. Autoritățile își propun să planteze 200 de hectare de pădure în această toamnă apare prima dată în Realitatea.md.