Sari la conținut

Ai primit mesaje dubioase în care vi se cer datele personale? Poliția spune ce trebuie să faci

  • de

Poliția Națională avertizează moldovenii ca să nu răspundă mesajelor dubioase pe care le primesc la telefon și să nu furnizeze nicio informație cu caracter personal. Îndemnul vine în contextul în care, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri de colectare ilegală a datelor cu caracter personal, folosite ulterior în diferite scopuri.

„Dacă ați primit un mesaj asemănător, vă îndemnăm să nu furnizați informații infractorilor. Solicitanții sunt escroci, dar nicidecum persoane acreditate de Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal. Cel mai des, scopul mesajelor este de a deposeda persoanele de mijloacele financiare, utilizând datele lor personale”, se arată în comunicat emis de Poliția Națională.

În context, cetății sunt îndemnați să fie precauți, iar în cazul unor solicitări dubioase să anunțe imediat la numărul de urgență 112.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ai primit mesaje dubioase în care vi se cer datele personale? Poliția spune ce trebuie să faci apare prima dată în Realitatea.md.