Sari la conținut

VIDEO România Turistică: Băile Herculane – stațiunea balneară din România, descoperită încă pe vremea romanilor

  • de

Potrivit legendelor, când ostașii Imperiului Roman treceau pe actualul teritoriu al României, au descoperit proprietățile miraculoase ale apei din Valea Cernei. Aceștia au observa că, după ce se scaldă și se adapă cu apa din izvorul Venera, caii lor recapătă mai repede puterile.

Curioși să afle care e seccretul acestor izvoare, romanii și-au trimis savanții să găsească răspunsul. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că energiile apelor, ale aerului și ale pământului de la Herculane acționează benefic și asupra organismului uman.

De la Roma s-a ordonat ca în zonă să fie construită o stațiune balneară, faima căreia s-a păstrat până în zilele noastre.

Arheologii susțin că apele de la Băile Herculane au fost folosite încă de pe vremea lui Traian și până la Constantinus I, pentru ca poporul marelui imperiu să își îmbunătățească starea de sănătate.

Astăzi, Băile Herculane sunt recunoscute drept una dintre cele mai vechi și mai valoroase stațiuni balneare din Europa. Cele 20 de izvoare cu apă termală se întind pe o lungime de 40 de kilometri.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cu diferite concentrații de minerale, apa de la Băile Herculane este folosită pentru a ameliora simptomele mai multor boli, în special maladii ale sistemului respirator.

Vizitatorii găsesc la stațiune reenergizare, soluții care i-ar putea ajuta să se mențină tineri și frumoși, legende cât duce trenul până la una dintre cele mai frumoase stații din România și peisaje care le taie răsuflarea.

[bzplayer youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=OCWUlTiu-q4″ muted=”false”]

 

Articolul VIDEO România Turistică: Băile Herculane – stațiunea balneară din România, descoperită încă pe vremea romanilor apare prima dată în Realitatea.md.