Sari la conținut

Câți supleanți mai are PAS pe listă? Mandatul unui nou deputat, validat de Curtea Constituțională

  • de

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al lui Oleg Botnaru. Funcționarul are a activat până acum în calitate de șef adjunct al Oficiului de la Bălți a Cancelariei de Stat preia mandatul lui Iurie Păsat. 

Păsat a decedat pe 5 august 2024, urmare a șocului anafilactic. Ulterior, deputații au declarat poziția vacantă, iar Comisia Electorală Centrală a cerut validarea mandatului lui Oleg Botnaru.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Parlamentarul proaspăt numit a studiat filologie, drept economic și drept administrativ. Botnaru deține diplomă de masterat în domeniul managementul resurselor umane și este candidatul supleant cu numărul 87, pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile parlamentare care au avut loc în anul 2021.

În total, formațiunea a înaintat pentru funcția de deputați 98 de persoane, dar a obținut 61 de mandate. Ulterior, au avut loc mai multe remanieri în instituțiile publice, unii parlamentari au devenit miniștri, iar alții au preluat funcții în cadrul instituțiilor statului, drept urmare fotoliile lor fiind declarate vacante și ocupate apoi de supleanți.

Articolul Câți supleanți mai are PAS pe listă? Mandatul unui nou deputat, validat de Curtea Constituțională apare prima dată în Realitatea.md.