Sari la conținut

VIDEO Iohannis, de la tribuna ONU: Moldova este a doua cea mai afectată țară de război. România va continua sprijinul

  • de

Republica Moldova este a doua cea mai afectată țară de războiul din Ucraina, iar România va continua să ne acorde sprijin, pentru consolidarea rezilienței. Declarația a fost făcută de la tribuna Organizației Națiunilor Unite (ONU), de către președintele român Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a punctat că România va susține întotdeauna ordinea mondială internațională, cu ONU în centrul ei. Totodată, Iohannis s-a referit și la faptul că insecuritatea persistă în mai multe regiuni ale lumii, menționând că sunt necesare soluții pentru a restabili pacea și a proteja dreptul internațional.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Priviți consecințele globale teribile ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Acest război a declanșat cea mai mare criză de securitate din istoria recentă a Europei, încălcând dreptul internațional și având implicații mult dincolo de Europa.

În acest context, România a acordat un sprijin puternic și multidimensional Ucrainei și poporului său și ne-am angajat să îl menținem atât timp cât va fi nevoie. În același timp, România își va continua sprijinul necondiționat pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova, a doua cea mai afectată țară de acest război.

Securitatea noastră nu este regională, ci globală. Acest război brutal a afectat deja națiuni și oameni din întreaga lume”, a precizat președintele român.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/Tyx_yAKZBC8″ muted=”false”]

Amintim că, anterior, și Luminița Odobescu, șefa diplomației de la București, a transmis de la ONU un mesaj de sprijin pentru Republica Moldova, reiterând că România ne va susține în continuare.

Odobescu oferă asigurări la ONU: România va continua să sprijine Republica Moldova

 

Articolul VIDEO Iohannis, de la tribuna ONU: Moldova este a doua cea mai afectată țară de război. România va continua sprijinul apare prima dată în Realitatea.md.