Sari la conținut

De la Comisia Europeană: România și Bulgaria sunt pregătite să se integreze deplin în spațiul Schengen

  • de

România și Bulgaria sunt pregătite să se integreze deplin în spațiul Schengen, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt a Comisiei Europene pentru Agerpres. Potrivit funcționarului, ambele state și-au demonstrat capacitatea de gestionarea frontierelor.

Declarațiile au fost făcute în contextul reintroducerii controalelor la hotar de către unele state membre ale UE, în interiorul comunității. Bunăoară, Germania aplică asemenea măsuri pentru a preveni migrația ilegală.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Consiliul va trebui să ia o decizie suplimentară, pentru a stabili o dată pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre interne între Bulgaria, România și alte ţări Schengen. Comisia va continua să furnizeze tot sprijinul necesar președinției Consiliului, pentru a se asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în 2024”, a oferit asigurări purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Spațiul Schengen este zona de liberă de circulație din interiorul Uniunii Europene, care include teritoriul majorității statelor membre. În martie 2024, oficialii europeni au acceptat România și Bulgaria în zona Schengen, la hotarele aeriene și maritime, iar cele două state speră la o decizie referitoare la frontiera terestră până la sfârșitul anului.

Articolul De la Comisia Europeană: România și Bulgaria sunt pregătite să se integreze deplin în spațiul Schengen apare prima dată în Realitatea.md.