Sari la conținut

Reacția Ucrainei la anunțul lui Putin privind schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei: „Nu va funcționa”

  • de

Șeful Biroului Prezidențial al Ucrainei, Andrii Iermak, a caracterizat propunerea lui Vladimir Putin de a modifica doctrina nucleară a Rusiei drept un „șantaj nuclear” și un act de „intimidare” care „nu va avea succes”, conform publicației independente The Moscow Times, preluat de libertatea.ro.

„Pe lângă șantajul nuclear, Federația Rusă nu are nimic altceva, nici alte instrumente de intimidare a lumii. Aceste instrumente nu vor funcționa”, a scris oficialul ucrainean pe canalul său de Telegram.

În cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate pe 25 septembrie, Putin a avansat noi idei pentru revizuirea doctrinei nucleare a Rusiei, sugerând că agresiunea unui stat non-nuclear, cu sprijinul unei puteri nucleare, ar trebui considerată un atac comun asupra Rusiei.

De asemenea, el a propus posibilitatea utilizării armelor nucleare în cazul unor informații credibile despre un atac masiv cu arme aeriene și spațiale îndreptate împotriva Rusiei. Putin a menționat în acest context utilizarea aviației strategice și tactice, rachetelor de croazieră, dronelor, vehiculelor hipersonice și altor aeronave.

Această prevedere oferă Rusiei motive clare să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei în cazul utilizării armelor occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor de pe teritoriul rus, subliniază The Moscow Times.

În plus, Putin a propus reafirmarea dreptului de a utiliza arme nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Belarusului, chiar și în condițiile unui atac cu arme convenționale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Putin vrea să schimbe regulile de utilizare a armei nucleare și avertizează Occidentul

Articolul Reacția Ucrainei la anunțul lui Putin privind schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei: „Nu va funcționa” apare prima dată în Realitatea.md.