Sari la conținut

DOC În ziua când fermierii cereau întrevedere! Maia Sandu a promulgat legea privind ajutorul urgent pentru fermieri

  • de

Maia Sandu a promulgat legea privind ajutorul urgent pentru fermieri. Documentul a fost semnat pe 18 septembrie, când agricultorii au anunțat proteste la Președinție, solicitând întrevedere cu șefa statului.

Reglementările prevăd suspendarea plăților către creditori pentru șase luni. Totodată, pe 24 septembrie Vladimir Bolea a cerut statelor UE, Canadei, Norvegiei, SUA şi Japoniei instituirea Fondului de Dezvoltare şi Solidaritate pentru Moldova.

 

Agricultorii au ieșit în stradă pe 17 septembrie, cerând ca legea privind ajutorul urgent acordat lor să fie reexaminată de către Parlament. Aceștia au insistat pe întrevederea cu Maia Sandu, fiind invitați la discuții cu președinta peste o săptămână.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Deși șefa statului a anunțat că va cere Parlamentului și Guvernului să identifice soluții, fermierii s-au declarat nemulțumiți de discuții. Dialogul a fost calificat de ei drept unul „steril”.

În opinia lor, discuțiile ar fi fost sterile, iar autoritățile ar încerca să tergiverseze procesele. Mai mult, producătorii agricoli susțin că legea privind ajutor urgent, pe care au cerut-o, ar fi fost elaborată ca apoi să fie abrogată și să nu își aibă rostul.

Articolul DOC În ziua când fermierii cereau întrevedere! Maia Sandu a promulgat legea privind ajutorul urgent pentru fermieri apare prima dată în Realitatea.md.