Sari la conținut

O navă rusească încărcată cu explozibil trimite semnale SOS în apropierea coastei britanice. Nu e primită în porturi

  • de

O navă din Rusia, cu circa 20.000 de tone de nitrat de amoniu, trimite semnat SOS în apropierea coastei britanice. Corabia are nevoie de reparație, însă nu este primită în porturi până nu declară și nu descarcă marfa.

Marinarii deja au primit refuz de a ancora în Norvegia la începutul lunii septembrie, potrivit ProTV. Aceștia au staționat pentru scurt timp în Tromso şi Andoya, apoi au fost rugați să părăsească zona.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Nava ar urma să acosteze în strâmtoarea Dover şi să ajungă în Malta. Autoritățile din această țară, însă, au declarat că vasul nu va putea intra în teritoriul maritim al țării până nu descarcă substanța periculoasă.

Conform presei străina, corabia are o fisură la cocă, iar elicea și cârma au fost avariate. Funcționarii europeni și cei britanici sunt atenți la ce se întâmplă cu nava, de frica unei explozii similare celei care s-a produs în portul din Beirut în 2020. Atunci, deflagrația a fost provocată de 2750 de tone de nitrat de amoniu.

Articolul O navă rusească încărcată cu explozibil trimite semnale SOS în apropierea coastei britanice. Nu e primită în porturi apare prima dată în Realitatea.md.