Sari la conținut

Propagandiștii se folosesc de tensiunile privind agricultorii moldoveni și dezinformează. Circulă o scrisoare falsă!

  • de

Propagandiștii, autorii de fake news-uri sau spuneți-le cum vreți se folosesc de situația complicată a agricultorilor moldoveni și tensiunile pe care le au cu guvernarea, ca să-i dezinformeze. Guvernul și, în special, ministrul Agriculturii (MAIA), Vladimir Bolea, i-a atenționat că circulă pe Internet o scrisoare falsă din numele Comisiei Europene.

„Atenție la dezinformări! O scrisoare falsă circulă în spațiul public, pretinzând a fi un răspuns din partea Comisiei Europene referitor la solicitările noastre privind susținerea agriculturii din Republica Moldova. Aceasta scrisoare este un fals! Erorile de format și conținut confirmă că documentul nu provine de la o instituție oficială a Uniunii Europene. Rugăm cetățenii și partenerii noștri din sectorul agricol să trateze cu atenție sursele de informare și să verifice întotdeauna veridicitatea informațiilor. Toate informațiile oficiale sunt comunicate exclusiv prin canalele noastre oficiale de comunicare și în colaborare cu instituțiile europene”, a avertizat ministrul Vladimir Bolea.

Amintim că oficialul a adresat scrisori omologilor din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia și Norvegia, solicitând sprijin pentru agricultura Moldovei. Mai exact, vrea instituirea unui Fond de Dezvoltare și Solidaritate. Declarația a fost făcută la Bruxelles, unde ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău a purtat mai multe discuții referitoare la colaborarea dintre UE și Republica Moldova în domeniul agrar și sprijinirea fermierilor afectați de calamități.

Agricultorii protestează de marți, 17 septembrie curent, cerând reexaminarea legii privind ajutorul urgent acordat lor. Tehnica agricolă a fost scoasă pe traseele naționale, iar joi agricultorii au ajuns în fața Președinției și Parlamentului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

DOC În ziua când fermierii cereau întrevedere! Maia Sandu a promulgat legea privind ajutorul urgent pentru fermieri

Articolul Propagandiștii se folosesc de tensiunile privind agricultorii moldoveni și dezinformează. Circulă o scrisoare falsă! apare prima dată în Realitatea.md.