Sari la conținut

Inelele olimpice de pe Turnul Eiffel din Paris – demontate. Cu ce vor fi înlocuite

  • de

Inelele olimpice care se aflau din luna iunie pe Turnul Eiffel au fost demontate, în aşteptarea înlocuirii lor cu o structură care va rămâne acolo până în anul 2028, aşa cum doreşte Primăria Parisului, transmite Digi24.ro.

Inelele în cinci culori de 29 de metri lungime şi 15 metri înălţime au ocupat un loc de cinste între primul şi al doilea etaj al turnului. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, doreşte ca acest simbol al olimpismului să rămână pe emblema capitalei Franţei până la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028.

Primăria Parisului şi Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care deţine logo-ul olimpic, au declarat că lucrează la construirea unor inele noi, mai uşoare şi permanente, în timp ce cele vechi vor fi topite, transmite sursa citată.

Această acțiune a autorităților franceze a stârnit critici acerbe din partea apărătorilor patrimoniului şi a descendenţilor lui Gustave Eiffel. Ei au declarat că menţinerea inelelor pe celebrul Turn Eiffel ar deteriora opera strămoşului lor, care a fost ridicată în urmă cu 135 de ani, şi că Turnul nu ar trebui să fie folosit ca „semn publicitar”, deoarece inelele sunt o marcă comercială.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Aminitm că Jocurile Olimpice de vară din 2024 au avut loc la Paris, Franța. Acestea s-au desfășurat de pe 24 iulie 2024 până pe 11 august 2024. Cu toate acestea, ceremonia de deschidere a avut loc pe 26 iulie 2024.

Republica Moldova a fost reprezentată de 26 de sportivi. Judocanul Denis Vieru, în vârstă de 28 de ani, a obținut prima medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. El l-a învins pe francezul Walide Khyar în lupta pentru locul trei. Cea de-a doua medalie de bronz a fost câștigată de către Adil Osmanov, după lupta cu italianul Manuel Lombardo.

Luptătoarea Anastasia Nichita a adus argintul olimpic de la JO de la Paris la categoria de greutate de până la 57 de kg. Ea este prima femeie din Republica Moldova care a obținut argintul olimpic. Serghei Tarnovschi a obținut și el medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Canoistul a înregistrat rezultatul 3:44.68.

Articolul Inelele olimpice de pe Turnul Eiffel din Paris – demontate. Cu ce vor fi înlocuite apare prima dată în Realitatea.md.