Sari la conținut

Dorin Recean, de la tribuna Adunării Generale a ONU: „Poporul Republicii Moldova alege libertatea. Alegem Europa”

  • de

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a susținut un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, abordând mai multe teme importante pentru țara noastră, printre care pacea, securitatea, conflictul transnistrean, independența energetică, dar și integrarea europeană a Republicii Moldova. De asemenea, premierul a afirmat că Moldova nu mai este o „zonă gri”, de spălare a banilor pentru oligarhi necinstiți și puteri străine, care au jefuit statul și poporul.

„Pacea, securitatea, prosperitatea și libertatea de a alege reprezintă, astăzi, agenda esențială a Republicii Moldova. Suntem un partener de încredere pentru vecinii noștri, România și Ucraina, precum și pentru Uniunea Europeană. Am menținut pacea și securitatea în Moldova.” a afirmat premierul.

Conflictul transnistrean a fost un subiect abordat de șeful cabinetului de miniștri. Acesta a accentuat cât de necesară este retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării.

„Moldova este angajată, de asemenea, într-o soluționare justă și pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Iar trupele ruse staționate ilegal trebuie retrase”.

La finalul discursului, premierul a adresat un mesaj moldovenilor din toată lumea:

„Dragi moldoveni, de acasă și de pretutinde, acum este momentul să ne unim efortul, să fim consolidați și să aducem Republica Moldova acolo unde este locul – în marea familie europeană, unde pacea și prosperitatea sunt asigurate”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Prim-ministrul Dorin Recean conduce delegația Republicii Moldova la sesiunea înaltă a Adunării Generale a ONU, care se desfășoară la New York, în perioada 23-27 septembrie.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Dorin Recean, de la tribuna Adunării Generale a ONU: „Poporul Republicii Moldova alege libertatea. Alegem Europa” apare prima dată în Realitatea.md.