Sari la conținut

VIDEO Premieră pentru orașul Cahul! Astăzi va avea loc un festival de artă digitală

  • de

În premieră, astăzi, 28 septembrie, în orașul Cahul, va avea loc va avea loc festivalul de artă digitală – „City Stories. Diverse Voices. – Iluminează. Amplifică”, care vine să celebreze și să prezinte rezultatele proiectului EU4Culture într-un format creativ, bazat pe fuziunea artelor digitale, a performance-ului LIVE și antreprenoriatului creativ.

Potrivit organizatorilor, festivalul va pune în valoare talentul beneficiarilor, al artiștilor locali și internațional (Georgia, Belarus), care se vor uni într-un program cultural divers.

Festivalul va fi organizat în patru clustere:

Clusterul Profesional – două paneluri de discuții, care vor conecta beneficiarii de proiect și reprezentanții municipalității, din sectoarele cultural și creativ:

1.Cultura ca motor de creștere economică: rolul proiectelor și mobilităților culturale.
2.Industriile Creative și inovația ca instrument de dezvoltare locală și regională.

În cadrul acestora vor fi prezentate realizările strategiilor de dezvoltare culturală ale municipiilor Cahul și Orhei, împreună cu proiectele culturale și de inovație interdisciplinară adresate sectorului non-guvernamental și rezultatele inițiativelor de mobilitate dedicate profesioniștilor din sectorul cultural și creativ.

Clusterul Vizual/Video/Animație – video mapping ce transformă fațada Universității de Stat „B.P. Hasdeu” într-o pânză animată, datorită lucrărilor artiștilor vizuali locali și internaționali (Aleksi Soselia și Rati Baramidze aka RTNH, Georgia).

În cadrul ceremoniei de deschidere a clusterului de Artă Digitală, vor evolua pianistul Marcel Lazăr și elevii Școlii de Muzică „Maria Cebotari”, din orașul Cahul. Ulterior, la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” va avea loc un show de lumini a artiștilor din țară, dar și de peste hotare.

Clusterul Digital Poetry – prezentare audio, vizuală și imersivă, care unește artiști din trei domenii: muzică, poezie și artă vizuală.
Clusterul Music Artists – DJ set (Karneichuk Aliaksandr aka Dj KorneJ) acompaniat de un show de lumini și proiecții laser la Palatul Culturii, ce va completa experiența imersivă a festivalului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Premieră pentru orașul Cahul! Astăzi va avea loc un festival de artă digitală apare prima dată în Realitatea.md.