Sari la conținut

„Visul Olimpic”, spulberat! Primăria Chișinău și CNOS – despre ce s-a întâmplat cu pictura dedicată echipei olimpice

  • de

Pe 28 septembrie, pictura murală „Visul Olimpic”, dedicată Echipei Olimpice a Republicii Moldova, a fost parțial vopsită. Opera de artă celebra valorile olimpice și reprezenta unitatea și determinarea sportivilor moldoveni. Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS) și-a exprimat profundul regret și indignarea față de acest gest. Primăria Chișinău a venit cu o reacție.

Potrivit reprezentanților CNOS, acest act nu este doar o vandalizare fizică, ci un atac direct asupra simbolurilor care reprezintă eforturile și realizările echipei olimpice a țării.

„Acest act de vandalism este o lovitură dură pentru comunitatea sportivă. Este regretabil să vedem cum un simbol atât de important, care unește sportivii și inspiră cetățenii, a fost umbrit de gesturi care nu au nicio legătură cu valorile sportului”, a declarat CNOS.

Comitetul a lansat un apel către toți cetățenii Republicii Moldova să sprijine eforturile de restaurare a muralului și să transmită un mesaj clar împotriva acestor acte.

„Clădirea din centrul Capitalei, unde acum câteva luni a fost inaugurată Pictura Murală „Visul Olimpic”, era anterior acoperită cu un panou de publicitate. Panoul a fost demontat la solicitarea Administrației Publice Locale, în vederea aplicării picturii murale dedicate jocurilor olimpice pe perete. A avut loc o acțiune de samavolnicie care a dus la deteriorarea picturii murale din partea unei companii de publicitate, care a luat cheile de la cineva dintre locatari pentru a putea urca”, a explicat Primăria Chișinău.

Așadar, lucrările au fost stopate imediat și urmează să fie restabilită pictura murală în termen scurt.

„APL nu va permite ca lucrarea să fie acoperită de panouri publicitare”, a mai anunțat Primăria Chișinău.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul „Visul Olimpic”, spulberat! Primăria Chișinău și CNOS – despre ce s-a întâmplat cu pictura dedicată echipei olimpice apare prima dată în Realitatea.md.