Sari la conținut

FOTO Tren turistic, lansat pe traseul Chișinău-Tiraspol. Impresiile călătorilor

  • de

Un tren turistic pe traseul Chișinău-Tiraspol a fost lansat cu suportul Uniunii Europene și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Prima cursă a avut loc pe data de 22 septembrie curent.

Aproximativ 150 de oameni, inclusiv ghizi, agenți turistici sau profesioniști din domeniu au fost parte a proiectului.

„Scopul acestei călătorii a fost de a demonstra potențialul turistic al regiunii de pe ambele maluri ale râului Nistru și de a arăta că unirea eforturilor în sectorul turismului poate promova înțelegerea reciprocă și cooperarea între locuitorii de pe ambele maluri. Un astfel de tren turistic nu numai că extinde oportunitățile de dezvoltare a turismului, dar ajută și la apropierea oamenilor, creând un spațiu pentru schimburi culturale și interacțiune”, spune Ivan Ganenco, liderul Platformei Turism.

Itinerarul turistic a fost conceput în așa mod încât ghizii să poată descoperi cele mai interesante locații de pe ambele maluri ale râului Nistru. Primul popas a fost făcut la Cetatea Tighina (Bender). De acolo, turiștii au plecat spre Tiraspol, unde au vizitat parcul central, apoi au luat din nou trenul pentru a reveni la Chișinău.

„Turul a fost organizat la un nivel înalt, traseul a fost atent gândit. Turiștii s-au arătat foarte interesați de patrimoniul cultural și istoric al regiunii și au pus o mulțime de întrebări. Acest lucru arată că acest format de călătorie îi ajută pe oameni să aprofundeze cultura de pe ambele maluri ale Nistrului. Vedem cât de important este să continuăm să dezvoltăm astfel de proiecte, care contribuie la consolidarea legăturilor dintre regiuni”, menționează Irina Ladaniuc, ghid turistic.

Turiștii au fost și ei impresionați de prima ocazie de a călători pe malul stâng cu trenul.

„A fost o experiență uimitoare! Am văzut atât de multe locuri interesante de care nici nu auzisem până acum. Organizarea turului a fost de top – transport confortabil, excursii fascinante, posibilitatea de a încerca bucătăria locală. Un astfel de tren într-adevăr apropie cele două maluri ale Nistrului și sperăm că astfel de excursii vor fi organizate mai des”, spune Lucia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Excursia turistică cu trenul Chișinău-Tiraspol-Chișinău a fost prima de acest fel, organizată de Platforma Turism, cu sprijinul Uniunii Europene și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii” ajută la crearea încrederii între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.


Articolul FOTO Tren turistic, lansat pe traseul Chișinău-Tiraspol. Impresiile călătorilor apare prima dată în Realitatea.md.