Sari la conținut

Un bărbat din Chișinău a fost amendat cu 175 000 de lei. Ce infracțiune a săvârșit

  • de

Un bărbat din Chișinău a fost pedepsit cu amendă în mărime de 175 000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita activități legate de perfectarea actelor oficiale pe un termen de 2 ani, pentru trafic de influență. 

„Conform investigațiilor, inculpatul, în perioada septembrie-octombrie 2021, urmărind scopul obținerii mai rapide a actelor necesare tranzacțiilor imobiliare fără a urma procedurile legale, a apelat la un agent imobiliar care avea influență asupra funcționarilor publici din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice (ASP).

Astfel, în schimbul sumei de 500 MDL per act, agentul imobiliar îi obținea inculpatului documentele necesare, cum ar fi înregistrarea dreptului de proprietate și evaluarea imobilelor, fără ca solicitantul să fie prezent fizic”, transmite Procuratura Anticorupție (PA).

Astfel, în rezultatul analizei probatoriului administrat, la 26 septembrie 2024, instanța a recunoscut acesta vinovat de comiterea a trei infracțiuni de trafic de influență. În folosul statului a trecut suma de 6700 lei, care a fost folosită suma la comiterea infracțiunilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un bărbat din Chișinău a fost amendat cu 175 000 de lei. Ce infracțiune a săvârșit apare prima dată în Realitatea.md.