Sari la conținut

Tot mai mulți cetățeni denunță la 112 unele tentative de escrocherie. Câte au fost înregistrate în luna septembrie

  • de

Tot mai multe tentative de escrocherie, fie prin apel/mesaj/mediul online, sunt raportate zilnic la Serviciul Unic de Urgență 112, anunță reprezentanții instituției. Potrivit datelor statistice, în luna septembrie, în medie, la numărul de urgență au fost înregistrate până la 20 de solicitări cu referire la cazurile de escrocherie. Aceste apeluri au fost înregistrate pe parcursul a 24 de ore.

„Oamenii raportează situații de escrocherie ce vizează schema de înșelăciune cu „ruda implicată în accident rutier”, accesarea link-urilor dubioase precum participarea la sondaje sau alte concursuri cu premii, cazuri de fraudă care urmăresc obținerea datelor cardurilor de plată, atât prin intermediul rețelelor de socializare, telefon, cât și a site-urilor de comercializare a bunurilor.

Vă îndemnăm să fiți vigilenți și tratați cu precauție orice apel prin care vi se solicită parolele de unică de folosință, datele cardului de plată sau informaţii cu caracter personal. Nu furnizați date confidențiale și nu efectuați plăți prin intermediul rețelelor de socializare, mesajelor telefonice, cât și a site-urilor de comercializare a bunurilor. În cazul în care recepționați apel asemănător sau sunteți victima unor astfel de fraude sunați imediat numărul de urgență 112”, este mesajul reprezentanților Serviciului 112.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/video-escrocherie.mp4″ muted=”false”]

Articolul Tot mai mulți cetățeni denunță la 112 unele tentative de escrocherie. Câte au fost înregistrate în luna septembrie apare prima dată în Realitatea.md.