Sari la conținut

Putin a semnat un nou decret de recrutare. 133.000 de ruși vor fi înrolați în armată

  • de

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul pentru a doua serie de încorporări în armată în anul 2024, în virtutea căruia circa 133.000 de cetăţeni cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani sunt chemaţi pentru stagiul militar obligatoriu cu o durată de 12 luni, relatează site-ul de știri independent Meduza. 

Prin același decret al lui Putin, persoanele care și-au făcut serviciul militar în perioada de timp prevăzută sunt concediate.

Șeful adjunct al Direcției Principale de Organizare și Mobilizare (GOMU) a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, viceamiralul Vladimir Ţimlianski, a declarat că cei care vor fi chemați la serviciul militar ca parte a recrutării din toamnă „nu vor fi implicați în îndeplinirea sarcinilor în zona operațiunii speciale (SMO)” în așa-numitele noi regiuni ale Rusiei – în teritoriile ucrainene ocupate de trupele rusești.

În urma situației din diverse regiuni de-a lungul graniței rusești cu Ucraina, în special în provincia Kursk, unde armata ucraineană a efectuat o incursiune în luna august, militarii ruși în termen, aflați în stagiul de pregătire în trupele de grăniceri, au fost implicați în confruntări. Cei dislocați în Kursk au fost surprinși de ofensiva rapidă a armatei ucrainene pe 6 august, rezultând în capturarea a sute dintre ei, scrie Agerpres.

La mijlocul lunii septembrie, cele două părți au convenit să schimbe câte 260 de prizonieri, din care 130 au fost predați Rusiei, inclusiv mulți dintre recruții capturați în Kursk.

De asemenea, cu două săptămâni în urmă, Putin a anunțat că efectivele armatei ruse trebuie să ajungă la 1,5 milioane de soldați până la 1 decembrie, o creștere cu 180.000 față de efectivele actuale, marcând a treia astfel de decizie din partea liderului de la Kremlin de la începutul războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În prezent, Rusia dispune de aproximativ 700.000 de militari pe frontul ucrainean. În septembrie 2022, Putin a ordonat mobilizarea a aproximativ 300.000 de rezerviști pentru a sprijini acțiunile militare din Ucraina, iar de atunci nu a mai dispus alte mobilizări, considerând că numărul voluntarilor este suficient.

Articolul Putin a semnat un nou decret de recrutare. 133.000 de ruși vor fi înrolați în armată apare prima dată în Realitatea.md.