Sari la conținut

Un american este acuzat în Rusia că ar lupta pentru Ucraina. Bărbatul, riscă până la 15 ani de pușcărie

  • de

Un cetățean american în vârstă de 72 de ani a pledat vinovat pentru acuzația de activitate mercenară în fața unui tribunal din Moscova, recunoscând că a primit bani pentru a lupta pentru Ucraina împotriva Rusiei. Este vorba de Stephen James Hubbard, care s-ar fi mutat în Ucraina în urmă cu zece ani.

„Da, sunt de acord cu acuzația”, a declarat Stephen James Hubbard, citat de RIA. Hubbard, în vârstă de 72 de ani, a fost plasat în arest preventiv săptămâna trecută pentru șase luni și riscă o pedeapsă cuprinsă între șapte și 15 ani dacă va fi condamnat. Acuzarea a declarat că lui Hubbard, a cărui soră a spus că a lucrat ca profesor de engleză în străinătate timp de zeci de ani, i s-au promis 1.000 de dolari pe lună și i s-au oferit instruire, arme și muniție, transmite digi24.ro.

Bărbatul a fost capturat de soldații ruși în aprilie 2022, în regiunea Harkov, potrivit acuzării. Sora lui Hubbard, Patricia Fox, a negat că fratele ei ar fi fost un mercenar și a declarat că acesta nu era interesat să lupte în niciun război. Potrivit RIA Novosti, Hubbard s-a mutat în Ucraina în 2014, unde a locuit „cu o femeie pe care o numea soția sa”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Într-o declarație pentru The Moscow Times, Ambasada SUA la Moscova a declarat că este „conștientă de rapoartele privind arestarea unui cetățean american în Rusia”. „Din cauza restricțiilor de confidențialitate, nu suntem în măsură să comentăm mai mult”, se arată în declarația ambasadei, trimisă prin e-mail.

Articolul Un american este acuzat în Rusia că ar lupta pentru Ucraina. Bărbatul, riscă până la 15 ani de pușcărie apare prima dată în Realitatea.md.