Sari la conținut

O nouă încercare fără succes. Licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungită

  • de

O nouă amânare a licitației pentru spațiile comerciale la Aeroport. Reprezentanții instituției au anunțat, luni, 30 septembrie 2024, că termenul de depunere a cererilor pentru participarea la licitație a fost prelungit.

„La 28 septembrie, curent, ora 17:00, s-a finalizat termenul de depunere a ofertelor de participare la licitație. Așadar, potrivit fazelor de desfășurare a procedurii, comisia de licitație s-a întrunit în ședință și prin decizia acesteia s-a decis prelungirea termenului de depunere a cererilor de participare până la 19 octombrie 2024. 𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞: 22 octombrie 2024, ora 09:00 – Desfășurarea licitației Lot 1; ora 11:00 – Desfășurarea licitației Lot 2.”, informează un comunicat de presă emis de reprezentații Aeroportului.

Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat de câteva ori. Prima licitație a fost anunțată la data de 18 ianuarie 2024, în condițiile în care în concurs s-au înscris doar două companii: Lagardère și LeBridge. La începutul lunii martie, autoritățile au anunțat o nouă licitație, iar pe 25 martie una dintre cele două companii a anunțat că s-a răzgândit și nu va mai participa la licitația repetată. APP a decis să modifice condițiile de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale de renume.

Pe 29 martie, administrația Aeroportului Chișinău a anunțat lansarea celei de-a treia licitații, iar pe 21 iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările legislative care extindeau termenul de arendă a spațiilor comerciale, adoptate la inițiativa deputatului Radu Marian. Legea a fost reexaminată și revotată în Parlament.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul O nouă încercare fără succes. Licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungită apare prima dată în Realitatea.md.