Sari la conținut

Condiții europene de trai pentru viitorii medici. Un cămin al USMF „Nicolae Testemițanu”, reparat capital

  • de

Condiții moderne de trai pentru studenții Facultății de Medicină nr. 1 din anii I și II de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu”. Asta după ce luni, 30 septembrie 2024, a fost redeschis căminul nr. 2 care a fost reparat capital. Investiția de peste 60 de milioane de lei a fost alocată din bugetul instituției.

Căminul a fost replanificat din tip coridor în apartamente cu 2, 3 și 4 camere, asigurate cu grupuri sanitare și bucătărie. Clădirea a fost dotată și cu două ascensoare. De asemenea, a fost amenajată o sală de lectură, o spălătorie și o uscătorie de haine. Totodată, la subsol își are sediul Centrul de studii preuniversitare și educație lingvistică.

Căminul are o suprafață de 4071,8 m2, 111 camere și o capacitate de 248 de locuri. În ultimii doi ani USMF „Nicolae Testemițanu” a reconstruit capital două cămine pentru studenți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Condiții europene de trai pentru viitorii medici. Un cămin al USMF „Nicolae Testemițanu”, reparat capital apare prima dată în Realitatea.md.