Sari la conținut

Tot mai mult transport „verde” în Republica Moldova. Câte mașini electrice și hibride au fost înregistrate

  • de

Numărul autoturimelor electrice și hibride crește în Republica Moldova. Conform datelor de la Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED), între 2018 și iulie 2024, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 41.000 de automobile de acest tip.

Deși vehiculele electrice și hibride reprezintă doar 4% din autoturismele înregistrate în Moldova, tendința de reducere a consumului de energie în transport este în creștere, cu tot mai multe vehicule electrice și hibride înregistrate de persoane fizice și juridice.

„După tipul de tehnologie utilizată, 3829 de automobile înmatriculate în ultimii 7 ani sunt electrice și 37 744 sunt de tip hibrid. Din totalul de 3 829 de automobile electrice, 2 849 de automobile electrice sunt deținute de persoane fizice, iar 980 de către persoane juridice, numărul fiind de 3 ori mai mare în cazul persoanelor fizice. Ce ține de automobile de tip hibrid, 33 415 de automobile de tip hibrid sunt deținute de persoane fizice, iar 4 329 de către persoane juridice, de circa 8 ori mai multe în cazul persoanelor fizice, tehnologia hibrid fiind tot mai populară”, mai precizează CNED.

Unul dintre obiectivele CNED este să încurajeze participanții la trafic să aleagă mijloace de transport „verzi”, cu emisii scăzute de CO2, cum ar fi vehiculele electrice și hibride.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!


Articolul Tot mai mult transport „verde” în Republica Moldova. Câte mașini electrice și hibride au fost înregistrate apare prima dată în Realitatea.md.