Sari la conținut

Rușii au bombardat o piață din centrul Hersonului. Șase persoane au fost ucise

  • de

Cel puţin şase civili au fost ucişi, iar alte trei persoane au fost rănite marţi în apropierea unei pieţe din centrul Hersonului, un oraş mare în sudul Ucrainei situat în apropierea liniei frontului, anunţă parchetul regional.

Potrivit datelor preliminare ale biroul procurorului regional, trupele ruse au lovit cu artileria de tun în jurul orei 9:00.

Parchetul a lansat o anchetă preliminară privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război (partea a 2-a a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Guvernatorul regiunii, Oleksandre Prokoudine, a postat o înregistrare video de la fața locului, în care se văd mai multe trupuri neînsuflețite.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Rusia a atacat azi-noapte cu 32 de drone de tip Shahed, dar niciuna nu și-a atins ținta, susțin forțelor aeriene ucrainene. Potrivit unei postări pe Telegram, 29 de drone de atac au fost doborâte în regiunile Cerkasî, Kirovohrad, Nikolaev, Herson, Poltava, Sumî și Dnipro, potrivit presei de peste Prut.

De asemenea, ca urmare a contramăsurilor de război electronic, trei drone s-au „pierdut” fără să existe informații privind provocarea de daune.

Volodimir Zelenski a declarat că situația de pe front este „foarte, foarte dificilă”, iar forțele ucrainene vor trebui să facă tot ce este posibil în perioada de toamnă.

„Rapoarte privind fiecare dintre sectoarele noastre din prima linie despre capabilitățile noastre, capabilitățile noastre viitoare și sarcinile specifice: Situația este foarte, foarte dificilă”, a spus el în discursul său video de peste noapte, făcând referire la o ședință de peste două ore și jumătate pe care a avut-o cu comandanții militari de top.

Articolul Rușii au bombardat o piață din centrul Hersonului. Șase persoane au fost ucise apare prima dată în Realitatea.md.