Sari la conținut

Ziarul american The New York Times o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA: „Singura alegere patriotică”

  • de

Cu o lună înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, editorialiștii renumitului ziar american The New York Times au declarat că o susțin pe candidata democrată Kamala Harris. Aceștia au afirmat că, deși nu este candidatul ideal, reprezintă „singura alegere patriotică” împotriva republicanului Donald Trump, scrie libertatea.ro. 

De-a lungul istoriei sale, The New York Times a susținut public un singur candidat republican pentru funcția de președinte, și anume pe Dwight D. Eisenhower, în 1956.

În editorialul publicat luni, 30 septembrie, autorii s-au concentrat pe criticile aduse lui Donald Trump, pe care l-au descris ca fiind nepotrivit pentru cea mai înaltă funcție din stat din multiple perspective.

„Este greu de imaginat un candidat mai nevrednic de funcția de președinte al Statelor Unite decât Donald Trump. El s-a dovedit nepotrivit din punct de vedere moral pentru o funcție care îi cere ocupantului său să pună binele națiunii mai presus de interesul personal.

El s-a dovedit nepotrivit din punct de vedere temperamental pentru un rol care necesită tocmai calitățile – înțelepciune, onestitate, empatie, curaj, reținere, umilință, disciplină – care îi lipsesc cel mai mult.

Doamna Harris este mai mult decât o alternativă necesară. Există, de asemenea, un argument optimist pentru promovarea ei, unul care este înrădăcinat în politicile sale și confirmat de experiența sa ca vicepreședinte, senator și procuror general.”, afirmă autorii articolului de opinie.

Editorialiștii au susținut că Harris va folosi funcția pentru a ajuta cetățenii în obținerea unei locuințe, axându-se pe creșterea accesibilității economice pentru americani. În contrast, au subliniat că Trump promovează reduceri de impozite în favoarea celor bogați și tarife vamale ce vor îngreuna situația claselor de mijloc și sărace.

În SUA, este comun ca ziarele să își declare susținerea pentru candidați înainte de alegeri, un proces denumit „endorsement”. În cazul The New York Times, editorialiștii au precizat că această opinie nu va influența știrile ziarului.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite sunt programate pentru 5 noiembrie, când alegătorii vor vota atât președintele, cât și vicepreședintele pentru un mandat de patru ani.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ziarul american The New York Times o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA: „Singura alegere patriotică” apare prima dată în Realitatea.md.