Sari la conținut

Doi români, prinși cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro pe aeroportul din Munchen. Ce i-a dat de gol

  • de

Doi români, în vârstă de 61 și 62 de ani, reveneau din Elveția și au aterizat pe aeroportul din München. Conform cotidianului german BILD, aceștia au fost identificați de vameșii germani după ce ceasul purtat de unul dintre ei le-a stârnit curiozitatea. Cei doi încercau să evite atenția în zona vamală.

După o verificare, s-a descoperit că aveau bijuterii de contrabandă în valoare de 650.000 de euro. Ei au încercat să introducă ilegal în Germania un colier format din 614 diamante, iar ceasul, personalizat, era evaluat la 150.000 de euro.

În bagaje au fost găsite, de asemenea, un colier din aur alb cu 614 diamante, 11 onixuri și două smaralde, având o valoare estimată de 488.000 de euro, scrie libertatea.ro.

„Marfa a fost confiscată”, a declarat Thomas Meister, de la Biroul Vamal din München. În plus, contrabandiștii sunt obligați să plătească 130.000 de euro taxe vamale pentru a-și recupera bijuteriile.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală, iar aceștia se confruntă cu riscul unei amenzi considerabile, proporțională cu venitul lor, care ar putea ajunge la sute de mii de euro. În cazul în care au antecedente, riscă și o pedeapsă cu închisoarea.

Articolul Doi români, prinși cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro pe aeroportul din Munchen. Ce i-a dat de gol apare prima dată în Realitatea.md.