Sari la conținut

Șantaj între deținuții de la Cricova. Un bărbat a fost bătut ca să joace cărți contra bani

  • de

Trei deținuți au obligat pe altul ca să joace cărți contra bani, inclusiv l-au bătut. Astfel, pe parcursul anului 2024, aceștia au obținut transferuri bănești pe card de la rudele acestuia în sumă de peste 23 mii lei, urmând să mai primească altă tranșă de peste 10 mii lei. Potrivit unui comunicat emis de Poliție, ruda persoanei șantajate, care munea peste hotare și transfera banii, a depus totuși o plângere.

Deținutul vizat a fost transferat într-un alt penitenciar pentru a fi în siguranță. Oamenii legii au efectuat șase percheziții la cei trei condamnați. Ulterior au fost ridicate telefoane mobile și cartele telefonice care ar fi folosite în schema de șantaj, dintre care una a fost înghițită de către un deținut percheziționat.

„Urmează ca cei trei deținuți din penitenciarul din Cricova să fie transferați într-un alt penitenciar din Chișinău, pentru continuarea investigațiilor. Aceștia-și ispășesc pedepsele pentru omor și cauzare de vătămări corporale care au rezultat în decesul persoanei, pentru termene de până la 17 ani închisoare. Deținutul condamnat pentru cel mai lung termen și-a început ispășirea pedepsei din 2011 și avea rolul neoficial de „supraveghetor” al unui bloc locativ din penitenciar în cadrul grupului infracțional”, se mai arată în comunicat.

Astfel, investigațiile continuă, timp în care cei trei deținuți cercetați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/Z1uvrRJQU-0″ muted=”false”]

Articolul Șantaj între deținuții de la Cricova. Un bărbat a fost bătut ca să joace cărți contra bani apare prima dată în Realitatea.md.