Sari la conținut

Rusia spune că va intra într-o confruntare pe termen lung cu SUA: „Suntem pregătiți pentru acest lucru”

  • de

Federația Rusă se pregătește pentru o confruntare de durată cu Statele Unite, avertizând în mod constant Washingtonul cu privire la deteriorarea relațiilor bilaterale, a declarat marți ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, trasmite Reuters, potrivit hotnews.ro.

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani și jumătate, a dus la cele mai tensionate relații dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962.

Volodimir Zelenski a solicitat de luni bune aliaților Ucrainei să îi permită să atace cu rachete occidentale de lungă distanță teritoriul inamic, pentru a reduce capacitatea Rusiei de a lansa atacuri.

Riabkov, responsabil de discuțiile privind controlul armamentului și relațiilor cu Washingtonul, a subliniat că Moscova nu are iluzii în privința relațiilor, având în vedere „consensul bipartizan antirus” din SUA.

„Trebuie să ne pregătim pentru o confruntare pe termen lung cu această țară. Suntem pregătiți pentru acest lucru în toate sensurile. Trimitem toate semnalele de avertizare către adversarul nostru, astfel încât acesta să nu subestimeze hotărârea noastră”, a afirmat el, citat de agenția de presă de stat RIA.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comentariile lui Riabkov au venit după ce, săptămâna trecută, Vladimir Putin a amenințat Occidentul că Rusia ar putea recurge la arme nucleare în cazul unor atacuri cu rachete convenționale și că Moscova ar considera orice atac asupra sa sprijinit de o putere nucleară drept un atac comun.

Articolul Rusia spune că va intra într-o confruntare pe termen lung cu SUA: „Suntem pregătiți pentru acest lucru” apare prima dată în Realitatea.md.