Sari la conținut

Premierul Dorin Recean își continuă deplasările de serviciu. A vizitat un gimnaziu din raionul Glodeni

  • de

Prim-minstrul Dorin Recean din nou în teritoriu. Oficialul a fost marți, 1 octombrie 2024, într-o deplasare de serviciu în raionul Glodeni. Acesta a vizitat gimnaziul din comuna Limbenii Noi, acoperișul căruia a fost complet reconstruit datorită Programului „Satul European”. Valoarea investiției a fost de peste 3 milioane de lei.

Șeful Guvernului a discutat cu profesorii despre oportunitățile de dezvoltare și îmbunătățire a condițiilor de învățare pentru cei 130 de copii care studiază aici. De asemenea, premierul s-a referit la măsurile întreprinse de Guvern pentru a încuraja tinerii profesroi să se angajeze în școlile din sate.

„Investițiile în educație sunt esențiale pentru viitorul copiilor noștri. Este important să ne asigurăm că toate școlile din țară dispun de infrastructura necesară pentru a oferi studii de calitate”, a spus, în context, prim-ministrul.

Recent, au fost finalizate lucrările de pavare și de instalare a băncilor la intrarea principală în gimnaziu, prin programul „DAR 1+3”, unde localnicii care se află în diasporă au adunat peste 100 de mii de lei, iar cu o sumă similară a venit și primăria din localitate. Contribuția Guvernului Republicii Moldova a fost de peste 242 de mii de lei din totalul de circa 485 de mii.

Localnicii beneficiază și de alte proiecte dezvoltate în cadrul programelor guvernamentale. Tot în cadrul programului „Satul European Expres”,  în fața Casei de Cultură din Limbenii Noi a fost amenajat un scuar modern, iar lângă primărie a fost deschis un Centru unic de prestare a serviciilor publice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Premierul Dorin Recean își continuă deplasările de serviciu. A vizitat un gimnaziu din raionul Glodeni apare prima dată în Realitatea.md.